Om Right To Play

Barn skal leke – det er en rettighet de har uansett hvor i verden de vokser opp. Lek gir barn trygghet, skaper glede og motivasjon til å lære. Og gjennom leken beskytter, utdanner og styrker vi barnas muligheter for en bedre fremtid.

Vår historie

I mer enn 20 år har Right To Play vært til stede i noen av de vanskelige og mest utsatte landene i verden for å bidra til at barn går på skole og fullfører, blir beskyttet og overvinner fordommer, holder seg friske og blir styrket.

Det hele startet med en gutt med langermed genser….

I 1994 reiste Johann Olav Koss til Eritrea. I landet hvor borgerkrig og hungersnød hadde satt dype spor møtte han en skolegutt, som fikk han til å innse viktigheten og betydningen av lek.

Da friminuttet startet flokket de andre barna seg rundt gutten. Han tok genseren sin, rullet den sammen som en ball – og dermed var fotballkampen i gang! Samholdet, friheten og gleden som barna viste under kampen gjorde inntrykk på Johann. Der og da bestemte han seg for å grunnlegge Right To Play, og bidra til at flere barn som vokser opp i krig, nød og konflikter får oppleve positiviteten av lek.

20 år senere deltar 1,52 millioner barn i 15 land i Afrika, Asia og Midtøsten i Right To Play sine programmer. Vi skaper positive og trygge læringsmiljøer hvor barn får mulighet til å lære og utvikle seg gjennom flere former for lek både i klasserommet og utendørs.

2001 - 2004

I våre første år fokusert vi på humanitære behov i Afrika, Asia og Midtøsten.

Vi lanserte programmer med fokus på lek og aktivitet i Uganda, Tanzania, Mosambik, Mali, Thailand, Rwanda og Palestina. 500 000 barn deltar i våre programmer hver uke.

Bli kjent med oss

Når barn leker, vinner verden

The trust of our donors is our top priority. We disclose in detail how we use the funds.

Gi et bidrag