Image Viewer ‭[3]‬

 Image Viewer ‭[2]‬

 Image Viewer ‭[1]‬

Personer​​

Møt Right To Play laget     

                                                  

Johann Olav Koss         

Johann Koss er grunnlegger av Right To Play. Han er i dag en internasjonalt anerkjent sosial entreprenør og som har blitt kjent for sitt arbeid med å fremme lek og idrett som virkemiddel for å gi barn og unge en bedre fremtid. Han grunnla Right To Play i 2000, og har dedikert sitt yrkesliv i å bygge organisasjonen til å bli en innflytelsesrik internasjonal organisasjon og en leder innen Sport for Development and Peace bevegelsen. Organisasjonen er i dag til stede i 18 land og hadde i 2016 ​et årlig budsjett på $ 54 millioner. Right To Play har i dag 600 ansatte på verdensbasis og samarbeider med 31 900 lærere og coacher.

Johann har mottatt en rekke priser for sin innsatts innen filantropi. Han har blitt erklært som " One of the 100 Future Leaders of Tomorrow " av TIME Magazine, og "One of 1000 Global Leaders " av World Economic Forum. I 2011 mottok han Newmans Own Award, en pris som anerkjenner enkeltpersoner som har brukt sin faglige prestasjon til filantropi. Han er også en Ashoka Global Fellow.

Kong Harald utnevnte Koss i 2011 til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden «for internasjonalt humanitært virke for barn og unge innen sport og idrett.» I 2013 fikk han « Ernst & Young Entrepreneur of The Year Special Citation», en pris for sitt sosiale entreprenørskap.  Han ble også samme år tildelt Henry R. Kravis Prisen i Ledelse og LEGO Prize.

Gjennom sin skøytekarriere vant Johann Koss fire OL-gull og satte 10 verdensrekorder. Han vant tre World Allround –mesterskap, flere World Cup og regnes for å være en av de største vinterutøverne gjennom tidene. OL lekene i 1994 viste seg imidertid også å bli startskuddet for en bevegelse som skulle fremheve lek og idrett for barn som lever i fattige lokalsamfunn rundt om i verden.  Dette engasjementet dannet til slutt organisasjonen som skulle bli Right To Play.Johann_field.jpg

Johann har også mottat priser som: Sportsman of the Year Award av Sports Illustrated, Jesse Owens Award, International Athletic Foundation Award i Los Angeles, Jackie Robinson Humanitarian Award, Child Survival Award ved Carter-senteret i Atlanta , og i forbindelse med feiring av UNICEFs 50-årsjubileum mottok han UNICEFs Æres Pris.

Johann har medisinsk embetseksamen fra Universitetet i Queensland, og en Executive MBA fra Joseph L. Rotman School of Management, ved University of Toronto. Han har mottatt ærestitler fra Brock University, University of Calgary , Vrije Universiteit Brussel og Universitetet i ​​Aust - Agder.

I tillegg til sitt arbeid med Right To Play, er Johann styremedlem i Gates Ltd , Dundee Industri REIT og Secunda Inc.

Han bor i dag i Toronto med kona Jennifer og deres fire barn.​


   
 
Styret i Norge​​​​
Ansatte i Norge​​​​
Jimmy Vika -  NNO.jpg 

Jimmy Vika
National Director

Jimmy kommer fra sportsbransjen og har i tillegg bakgrunn som salgssjef i riksdekkende aviser og magasiner. Han har god erfaring fra salgsprosesser og prosjektledelse, samt kunnskap om sponsorater og events.

Jimmy er tidligere landslagsløper i langrenn og er nå en ivrig maratonløper.​ Gjennomførte i 2017 20 maraton, på 20 dager i Norges 19 fylker + Svalbard til inntekt for utdanning av jenter i Midtøsten. ​ 

JeanPierreCuoni_152.jpg 

Thora Ingeborg Dystebakken

Event og Fundraising Manager


Thora Ingeborg kommer f​ra event og reiselivsbransjen hvor hun har jobbet som prosjektleder. Har erfaring fra prosjektledelse fra små og store prosjekter blant annet publikumsreiser på store idrettsarrangementer i utlandet, som Ski-VM, worldcuper i flere skigrener og Tour de France. Har jobbet med alt fra budsjett, økonomi og salg til konseptutvikling og relasjoner. Er utdannet innen økonomi og ledelse, samt kommunikasjon.
Ellen Schau


Communication Manager  

 

​Ellen kommer fra stillingen som kampanjeansvarlig i SOS-barnebyer, hvor hun har jobbet de siste fire årene. Hun har også vært prosjektleder for innovasjon og markedssjef for organisasjonens massemarked.

Fra 2008 til 2013 var hun fastgiveransvarlig i Unicef Norge, hvor fokuset var å etablere samt øke organisasjonens faddermasse gjennom rekruttering, lojalitet- og partnersamarbeid.

Schau har også erfaring fra Cisco og som nordisk markeds- og informasjonssjef i Allied Telesis

 

​  

JeanPierreCuoni_152.jpg 

Thomas Breistein

Program Development Manager

Thomas har vært ansatt i Right To Play siden august 2006. Han har jobbet et og et halvt år i Tanzania som prosjektkoordinator for kongolesiske flyktninger i Kasulu, samt National Training Of​ficer på landskontoret i Dar es Salaam. Fra 2008 til 2010 jobbet Thomas som Regional Training Officer på regionskontoret for SørØst Afrika i Kampala, Uganda. I 2011 var han stasjonert på hovedkontoret i Toronto, Canada, som training and Capacity Building Specialist.Ellen til web.jpg

 

​ 

 

 
 
 
CEO
​Globalt Lederteam
Regionale Direktører
Nasjonale Direktører           
Act